Angst en trauma

U kunt bij Praktijk Psycho-Hypnotherapie en EMDR in Hoorn terecht voor verscheidene therapieën. Lees verder voor meer informatie of bel 06 12 15 40 13 om de mogelijkheden te bespreken.

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen. De belangrijkste insteek van de EMDR-therapeut is om u te helpen de heftige gevoelens die de traumatische gebeurtenis met zich meebrengt te verwerken, met de bedoeling daarmee de klachten te verminderen of te laten verdwijnen.

Integratieve psychotherapie

Integratieve psychotherapie is een vorm van kortdurende psychotherapie, waarbij alle dimensies van de mens worden betrokken. De therapie heeft als uitgangspunt dat u de oplossing voor uw probleem al in u draagt en zelf een actieve rol inneemt tijdens het traject. Hierbij wordt u ondersteund en uitgedaagd door de therapeut.

Mogelijkheid om (individueel) begeleid te worden om mindfulness te beoefenen, te leren, toe te passen in het dagelijks leven.

Hypnotherapie

Bij hypnotherapie wordt gebruikgemaakt van hypnose of trance, oftewel naar binnen gerichte aandacht. Veel van onze problemen zitten zo              diepgeworteld dat erover praten niet altijd voldoende oplost. Via hypnotherapie krijgt u gemakkelijker toegang tot uw eigen onbewuste, waar u oorzaken kunt opsporen en direct oplossingen kunt vinden.

Personal coaching

Tijdens een coachingstraject krijgt u (meer) inzicht in uzelf, uw gedrag, uw houding ten opzichte van anderen en uw drijfveren. Doelstelling is om de regie over uw eigen leven te hervinden. U wordt gestimuleerd om nieuw gedrag en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, zodat u leert om effectiever om te gaan met wat er vanuit uw omgeving op u afkomt.

Prikkelbare darm syndroom

De behandeling voor PDS bestaat uit psychotherapeutische gesprekken en hypnotherapeutische methoden. Dit leidt in meer dan 80% van de gevallen tot significante verbetering. Tijdens de behandelingen wordt aandacht besteed aan pijnreductie, stressvermindering, het voedingspatroon en het opbouwen van meer zelfvertrouwen. Ook wordt gewerkt aan het verhelpen van bijbehorende lichamelijke ongemakken.
Matty de Vries is aangesloten bij de samenwerkende PDS-therapeuten. Zie ook www.pds-therapeuten.nl

Heeft u last van psychische of lichamelijke klachten, zoals een depressie, angsten of fobieën? Neem contact op met Praktijk Psycho-Hypnotherapie en EMDR voor meer informatie over onze therapieën.